* *

Server Status

Server is Online

Planned events!

23rd-24th Aug 2025
Babbary & MagMagikI
spawns in Woomyon:)
Drops loads of intes!

26th-27th Aug 2025
Rexes invasions
in Border Prov!
for 72 hours!
+ some other!
spawn in WW!

6th-7th Sept 2025
Random double boss
spawns in KRs:)
+ Football Mobs
spawning in WW!

13th-14t Sept 2025
FreakyApes + some
more spawsn in WW!

20th-21st Sept 2025
RESP X2 of all
monsters & bosses!

27th-28th Sept 2025
Perverts + PWolfKings!
for 72 hours!

Enjoy:)

Happy Hours!

19th of July 2025
Happy Hour resp x2
afternoon

24th July 2025
Happy Hour drop x2
6PM until 9PM

Planned reboots!

16th of Apr 2024
morning around 11am

Download

Download full client,
make game account
in the launcher and
enjoy the game!

Packed client:
Google Drive

Use 7Zip if unpacking
client on other windows
than windows 10,
otherwise you
may have issues!

(Patch - not necessary!)
Patch

(WizWep 19/10/2017)
WepData

(IP patch if need)
IPPatch

(Latest Maps)
Maps

Setup Guide EN
Poradnik Instalacji PL

If game works laggy, or slow check this topic please!:
Graphic Lag Fixes

Members
Stats
  • Total Posts: 28682
  • Total Topics: 1918
  • Online Today: 8
  • Online Ever: 256
  • (January 23, 2020, 05:10:38 AM)
Users Online
Users: 1
Guests: 7
Total: 8
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
August 22, 2025, 06:36:16 AM

Login with username, password and session length

Top Lists - Vote!

Author Topic: Zasady wojny o sabuk/mudwall  (Read 653 times)

Zasady wojny o sabuk/mudwall
« on: September 30, 2024, 11:43:58 AM »

Titek

• Newbie
  • *
    • View Profile
Chciałbym poruszyć kwestie zasad wojny o sabuk. Poniżej podaję proponowane zasady. Niektóre z nich już  są wdrożone ale wymienię je bo zostały bardziej sprecyzowane lub delikatnie zmienione.
Proszę pamiętać, że to tylko mój osobisty pomysł i wszelkie podważanie,  zgadzanie lub niezgadzanie się z nim jest mile widziane, ponieważ liczy się opinia was wszystkich:)
1. Atakujacy muszą brać udział (walczyc) przynajmniej 30 min trwania wojny. Za aktywny atak przyjmuje się przynajmniej 3 postacie w tym przynajmniej 1 GLM atakującej gildii. Jeżeli warunki nie zostały spełnione, wojna ta uznawana jest jako wojna psychologiczna.
2.W każdym miesiącu można wywołać tylko 2 wojny psychologiczne.
3. Gildia broniaca sabuk ma prawo rozstawić się na fladze przed wojna, natomiast gildia atakująca może jedynie stanąć najbliżej ZA murami sabuk przed rozpoczęciem wojny ( po to stają guardy by podczas startu wojny najpierw ubić guarda miasta)
4. Podczas trwania wojny happy hour jest zawsze wyłączone.
5. Członkowie gildi sojuszniczej są zobowiązani do pomocy jeżeli aktywnie biorą udział podczas wojny. Nie mogą natomiast być przeciwnikiem sojuszniczej gildi z powodu kłopotliwej zmiany trybu ataku podczas wojny.Łamanie tej zasady będzie karane red zonem lub delevelem.
 Jeżeli pozostało 24 godziny do wijny lub krócej, sojusz pomiędzy gildiami nie może już zostać zerwany.

6. Na 24 godzin lub krócej,  Gildia , która ma wywołana wojnę (atakująca i broniaca) nie może zmieniać GLM lub przyjmować nowych członków z gildi aktywnych (nie dotyczy nowych graczy którzy nigdy nie przynależeli do żadnej gildi)
7. Wojna może zostać wywołana natychmiast po przegranej wojnie natomiast jeżeli  gildia atakujaca w ciągu 10 dni przegra trzykrotnie (wojna psychologiczna wliczona jako wojna przegrana) to wymagana jest dwutygodniowa przerwa. (Nie ma sensu bić się co dwa dni, Gildia powinna wzmocnić się oraz przemyśleć taktykę raz jeszcze)

8*tu kwestia gm. Gildia atakująca powinna mieć respawn tuz poza murami miasta nie w mieście. Generalnie wszyscy mogą tam mieść respawn jeśli nie da się rozdzielić tego jednakże Gildia broniaca będzie miała delikatna przewage bo będzie mogła użyć sabuk teleport wiec bedzie miala ciut blizej flagi.Broniący się zawsze powinni mieć delikatny profit z tytułu że jest właścicielem miasta.

Proszę abyście skomentowali zasady,dodali jakieś swoje pomysły, spostrzezenia etc

Re: Zasady wojny o sabuk/mudwall
« Reply #1 on: September 30, 2024, 11:53:48 AM »

Titek

• Newbie
  • *
    • View Profile
Wszędzie gdzie napisałem 24h przed wojna lub krócej można również zamienić na cały okres wywołania wojny, bo może być to kłopotliwe zweryfikować czy ktoś zmienił np glm 23 h temu czy 26 h temu

« Reply #2 on: September 30, 2024, 01:32:06 PM »

Nightmare33

• Hero Member
    • View Profile

<Lekka dyskryminacja graczy którzy nie biorą udziału w wojnie. To że jest WAR nie oznacza że inni nie mogą korzystać z HH. Trzeba myśleć o wszystkich a nie tylko o sobie>

« Reply #3 on: September 30, 2024, 02:13:38 PM »

Nightmare33

• Hero Member
    • View Profile
A tak wgl to musicie się nas ewidentnie bardzo bać skoro chcecie zmieniać regulamin który wcześniej nikomu nie przeszkadzał  ;D

« Reply #4 on: September 30, 2024, 02:39:22 PM »

Cronx

• Jr. Member
  • **
    • View Profile
Wszystko ok tylko czemu akurat teraz gościu was z tym respem ok a reszty nie komentuje bo jak w pizde to u was zawsze tematrzeba coś zmienić by nam pomóc no sory tak to wygląda pozdrawiam 😀

« Reply #5 on: September 30, 2024, 02:56:35 PM »

Titek

• Newbie
  • *
    • View Profile
Nawet seju wspominal żeby temat na forum założyć. Nikt go nie zakładał wiec założyłem. Jedynie spór był o to że jak tak może być ze gildia która broni sabuk nie może się ustawić pod flaga bo przeciwnicy już tam są? Tak jak wspominałem , reszta to moje osobiste pomysły a wiec jednostki a nie całej gildii. Regulamin obowiązuje nas wszystkich a to że my akurat mamy sabuk to nie ma znaczenia bo zawsze można odbić.
Co do hh to tylko pomysł. Może bezsens ale czy odrazu to znaczy że jestem samolubem?
Czy z wami jeszcze idzie pogadać normalnie jak z ludźmi czy już tylko potraficie obsypywać się gownem?

Po prostu daj pomysł, popraw jeśli coś jest zle w moim lub kompletnie skrytykuj jakiś w/w punkt a nie bredzisz mi tu jeden z drugim że się boimy, że tam w pizde  dostajemy i że moja starą jest gruba

« Reply #6 on: September 30, 2024, 03:42:54 PM »

eMKa

• Full Member
    • View Profile
Najgorsze jest to, ze gracz Titek nie jest w ogóle aktywny więc nie grając wypowiadasz się za grających ? 🤔

Z nami się da się grać normalnie, ale wchodzisz pod flagę przed wojną i wyzywasz ludzi od „pizd” to czego teraz oczekujesz ? Zachowujesz się jak hipokryta.

Pozdrawiam ;)

« Reply #7 on: September 30, 2024, 03:53:37 PM »

Titek

• Newbie
  • *
    • View Profile
Emka i już przyznałbym Ci rację jakby nie jeden bardzo ważny szczegół. Jeśli zaczynam kogoś wyzywać, nigdy nie używam słowa "pizda". Używam innych epitetów,które dopiero mozesz usłyszeć jak zasluzysz:) a co za tym idzie była to odpowiedź na to co ja pierwszy usłyszałem i odpowiedziałem. 
Gram czy nie gram, propozycje rzuciłem  i proszę trzymac się tematu a nie opowiadać mi tu wasze love story czy wylewac jakieś gorzkie żale.

« Reply #8 on: September 30, 2024, 04:02:10 PM »

Nightmare33

• Hero Member
    • View Profile
Nawet seju wspominal żeby temat na forum założyć. Nikt go nie zakładał wiec założyłem. Jedynie spór był o to że jak tak może być ze gildia która broni sabuk nie może się ustawić pod flaga bo przeciwnicy już tam są? Tak jak wspominałem , reszta to moje osobiste pomysły a wiec jednostki a nie całej gildii. Regulamin obowiązuje nas wszystkich a to że my akurat mamy sabuk to nie ma znaczenia bo zawsze można odbić.
Co do hh to tylko pomysł. Może bezsens ale czy odrazu to znaczy że jestem samolubem?
Czy z wami jeszcze idzie pogadać normalnie jak z ludźmi czy już tylko potraficie obsypywać się gownem?

Po prostu daj pomysł, popraw jeśli coś jest zle w moim lub kompletnie skrytykuj jakiś w/w punkt a nie bredzisz mi tu jeden z drugim że się boimy, że tam w pizde  dostajemy i że moja starą jest gruba

Po pierwsze: nikt cię tu głównem nie obsypał 😊
Po drugie: napisalem tylko co ja myślę na temat hh podczas war 😊
Po trzecie: to nikt nie napisał że gdzieś dostajecie w pizde 😊
Po czwarte: nikt tu "twojej starej" nie wyzywał 😊
Po piąte: to co napisałem o tym że się boicie to było w formie żartu (który mi się udał) patrząc na to jak się zbulwersowałeś
Po szóste: widać z kim się nie da normalnie pogadać, odpisuje Ci na Twoją propozycje, a Ty wymyślasz sobie w glowie nie wiadomo co 😈
Czego ty oczekujesz bo ja juz nie wiem 😆 i tracę powoli siły na to co tu się odpierdala  8) dziękuję za uwagę

« Reply #9 on: September 30, 2024, 04:07:01 PM »

eMKa

• Full Member
    • View Profile
Grozić to możesz sobie w domu. Stwierdziłem fakt który napisałeś z postaci „Cesarz”. Póki co serwer jest dla graczy którzy tu grają, a nie robią za słupy, żeby zwiększyć ilość do WB ;)

« Reply #10 on: September 30, 2024, 04:19:07 PM »

Titek

• Newbie
  • *
    • View Profile

Po piąte: to co napisałem o tym że się boicie to było w formie żartu (który mi się udał) patrząc na to jak się zbulwersowałeś
Po szóste: widać z kim się nie da normalnie pogadać, odpisuje Ci na Twoją propozycje, a Ty wymyślasz sobie w glowie nie wiadomo co 😈
Czego ty oczekujesz bo ja juz nie wiem 😆 i tracę powoli siły na to co tu się odpierdala  8) dziękuję za uwagę

No i fajnie  ze tak myślisz i widzisz to że swojej perspektywy. Dziękuję za konstruktywna odpowiedź. Fakt jest taki, że odpowiedziałeś w temacie więc oby jak najwięcej takich komentarzy :)
P.S. a co do mojej matki to już na zapas napisałem bo już znając towarzystwo to przeważnie na tym się kończy;)
Pozdrawiam

« Reply #11 on: September 30, 2024, 05:25:35 PM »

LordDark

• Sr. Member
    • View Profile

No i fajnie  ze tak myślisz i widzisz to że swojej perspektywy. Dziękuję za konstruktywna odpowiedź. Fakt jest taki, że odpowiedziałeś w temacie więc oby jak najwięcej takich komentarzy :)
P.S. a co do mojej matki to już na zapas napisałem bo już znając towarzystwo to przeważnie na tym się kończy;)
Pozdrawiam

Boże czy Ty to widzisz pisze na swoja matkę ale wie że my to napiszemy no jebniety kaftan tabletki i do piwnicy

« Reply #12 on: September 30, 2024, 06:36:56 PM »

Czorny

• Sr. Member
    • View Profile
Ten respown za miastem grupy atakującej jest bardzo dobrym pomysłem.
W ogóle guild broniąca miasto mogłaby mieć odrodzeniem w mieście, a atakująca za murami.
Kwestia dnia wojny GLM guild Sabuk powinien mieć opcję zamknięcia całkowicie miasta nie tylko na czas wojny. W tym czasie skillem jak geo teleport  random teleport Inter becon nie powinny działać. W momencie rozpoczęcia wojny wrócić do stanu pierwotnego.

« Reply #13 on: October 01, 2024, 10:40:51 AM »

Xiste

• Sr. Member
    • View Profile
Seja  nie zmieniaj nic ;p nie zawsze musi byc tak jak im sie podoba ;p

« Reply #14 on: October 04, 2024, 11:32:35 AM »

Sejanus

• Administrator
  • Hero Member
    • View Profile
    • Legend of mir 3 Dark Side
Chciałbym poruszyć kwestie zasad wojny o sabuk. Poniżej podaję proponowane zasady. Niektóre z nich już  są wdrożone ale wymienię je bo zostały bardziej sprecyzowane lub delikatnie zmienione.
Proszę pamiętać, że to tylko mój osobisty pomysł i wszelkie podważanie,  zgadzanie lub niezgadzanie się z nim jest mile widziane, ponieważ liczy się opinia was wszystkich:)
1. Atakujacy muszą brać udział (walczyc) przynajmniej 30 min trwania wojny. Za aktywny atak przyjmuje się przynajmniej 3 postacie w tym przynajmniej 1 GLM atakującej gildii. Jeżeli warunki nie zostały spełnione, wojna ta uznawana jest jako wojna psychologiczna.
2.W każdym miesiącu można wywołać tylko 2 wojny psychologiczne.
3. Gildia broniaca sabuk ma prawo rozstawić się na fladze przed wojna, natomiast gildia atakująca może jedynie stanąć najbliżej ZA murami sabuk przed rozpoczęciem wojny ( po to stają guardy by podczas startu wojny najpierw ubić guarda miasta)
5. Członkowie gildi sojuszniczej są zobowiązani do pomocy jeżeli aktywnie biorą udział podczas wojny. Nie mogą natomiast być przeciwnikiem sojuszniczej gildi z powodu kłopotliwej zmiany trybu ataku podczas wojny.Łamanie tej zasady będzie karane red zonem lub delevelem.
 Jeżeli pozostało 24 godziny do wijny lub krócej, sojusz pomiędzy gildiami nie może już zostać zerwany.

6. Na 24 godzin lub krócej,  Gildia , która ma wywołana wojnę (atakująca i broniaca) nie może zmieniać GLM lub przyjmować nowych członków z gildi aktywnych (nie dotyczy nowych graczy którzy nigdy nie przynależeli do żadnej gildi)
7. Wojna może zostać wywołana natychmiast po przegranej wojnie natomiast jeżeli  gildia atakujaca w ciągu 10 dni przegra trzykrotnie (wojna psychologiczna wliczona jako wojna przegrana) to wymagana jest dwutygodniowa przerwa. (Nie ma sensu bić się co dwa dni, Gildia powinna wzmocnić się oraz przemyśleć taktykę raz jeszcze)

Troche duzo tego i nie brzmi juz wtedy po mojemu:)) cos tam z tego moze uzyje though. zaraz popatrze.

8*tu kwestia gm. Gildia atakująca powinna mieć respawn tuz poza murami miasta nie w mieście. Generalnie wszyscy mogą tam mieść respawn jeśli nie da się rozdzielić tego jednakże Gildia broniaca będzie miała delikatna przewage bo będzie mogła użyć sabuk teleport wiec bedzie miala ciut blizej flagi.Broniący się zawsze powinni mieć delikatny profit z tytułu że jest właścicielem miasta.

tak jest ale... uzywacie ress in town i was do starting pointa wysyla zamiast do RESS zones.

usune STARTING point, wiec jak ktos teraz padnie radze czekac.... az was samo przeniesie albo bedziecie biegac przez zume i serpent:P

Last reboot

Server was rebooted
last time on: 21/08/2025
6:25:51am GMT+1
That is: 21/08/2025
7:25:51 Czasu Polskiego
7:25:51 German Time

Shoutbox

Last 10 Shouts:

raven

August 14, 2025, 08:54:31 PM
tu masz linka do porad graczy jak sobie zrobić VirtualBoxa na którym mir lata jak kokieta

Contur

August 14, 2025, 08:06:56 PM
Hawel nowe windowsy tak działaja z mirem niestety duzo zabawy jest z nimi ja na 7 lece i tez z poczatku miałem problemy. Na forum ludzie dawali porady poszukaj na bank cos znajdziesz:>

Sejanus

August 14, 2025, 06:06:47 PM
Hawel siemka w jaki sposob zacina, zlukaj pomoc technichniczna u Nas.

Na nowszych windowsach trzeba nieraz sie pobawic

Hawel

August 14, 2025, 06:04:34 PM
Siema! Jest mi ktos wstanie pomoc z odpaleniem gry? Wracam do mira po 10 latach i mam problem,  juz przy wyborze postaci zacina sie i wylacza mi gre

Husaria

July 18, 2025, 06:16:38 PM
Wiz/ tao  tao zaczyna siÄ™ gra fajna na dobrym pecie tak to masakra

Akrya

July 18, 2025, 05:42:29 PM
Wiz

Korian

July 18, 2025, 04:00:20 PM
jeszcze jedno pytanko, a jakich klas brakuje na serwie ?

Akrya

July 18, 2025, 02:54:37 PM
Jak lubisz expić to pół roku i będziesz w topce :)

Show 50 latest

Recent Topics

Donation Offers

Monthly Deals
Each offer can be bought
only twice within time
period of availability!

1st of Aug 2025
until 31st of Aug 2025

August deals are
little special so no GRP donations
this month, also they are not