* *

Server Status

Server is Online

Planned events!

23rd-24th Aug 2025
Babbary & MagMagikI
spawns in Woomyon:)
Drops loads of intes!

26th-27th Aug 2025
Rexes invasions
in Border Prov!
for 72 hours!
+ some other!
spawn in WW!

6th-7th Sept 2025
Random double boss
spawns in KRs:)
+ Football Mobs
spawning in WW!

13th-14t Sept 2025
FreakyApes + some
more spawsn in WW!

20th-21st Sept 2025
RESP X2 of all
monsters & bosses!

27th-28th Sept 2025
Perverts + PWolfKings!
for 72 hours!

Enjoy:)

Happy Hours!

19th of July 2025
Happy Hour resp x2
afternoon

24th July 2025
Happy Hour drop x2
6PM until 9PM

Planned reboots!

16th of Apr 2024
morning around 11am

Download

Download full client,
make game account
in the launcher and
enjoy the game!

Packed client:
Google Drive

Use 7Zip if unpacking
client on other windows
than windows 10,
otherwise you
may have issues!

(Patch - not necessary!)
Patch

(WizWep 19/10/2017)
WepData

(IP patch if need)
IPPatch

(Latest Maps)
Maps

Setup Guide EN
Poradnik Instalacji PL

If game works laggy, or slow check this topic please!:
Graphic Lag Fixes

Members
Stats
  • Total Posts: 28682
  • Total Topics: 1918
  • Online Today: 10
  • Online Ever: 256
  • (January 23, 2020, 05:10:38 AM)
Users Online
Users: 0
Guests: 3
Total: 3
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
August 21, 2025, 08:03:37 PM

Login with username, password and session length

Top Lists - Vote!

Poll

Do you like the new system with scrolls?? / Czy podoba sie nowy system scrolli?

Yes I love it
13 (43.3%)
No I hate it
17 (56.7%)

Total Members Voted: 30

Author Topic: Scrolls from top bosses to spawn boss (Scrolle z top bossow aby respic bossa)  (Read 689 times)

bahzell

• Newbie
  • *
    • View Profile
Być może miałem szczęście, ale na lvl 50+ widziałem już większość bossów (w tym dragona czy sk bądź overa), powyżej 60 lvl miałem przyjemność (co prawda bolesną ale jednak) być już chyba na wszystkich high bossach (w tym supreme czy eternalu, adl, fq, droga na LOD niezapomniana - zresztą nie tylko na niego ;p)  . Nigdy nie usłyszałem że nie mogę gdzieś z grupą iść, wręcz przeciwnie - inni gracze z guild wręcz zachęcali do tego aby się z nimi zabrać, przeprowadzili przez mapy, czyścili drogę, zawsze chętni do pomocy. Zawsze też mówili że idą i kto chciał mógł śmiało dołączyć. Może faktycznie mam tu takie szczęście, że trafiam tylko na życzliwych graczy chętnych do pomocy, ale na tych samolubnych nigdy nie trafiłem
Ale rozwiązanie jakiego problemu? Bo ja tu żadnego nie widzę...

Graczy co nikogo nigdzie nie chca brac, sa samolubni😀

Mir to gra zespolowa taki system wymusza interface miedzy ludzka zapytac kogos zeby poszedl Bo trzeba ci wiecej scrolli.

A jaki problem to rozwiazuje? Problem z dmg bossow nie trzeba dawac mega dmg I mega duzo klonow z mega dmg I leczenie sie zeby GRE zespolowa wymysic, starczy scroll a boss dzieki temu jest latwiejszy I dostepniejszy.

Każdy boss (może z wyjątkiem lolkow, ktore na klacie utrzymają pety z ww) są na początku pod grupę. Dopiero z czasem, gdy rośnie postać, można je lać solo. Trzeba też pamiętać, że przy top bossach często gęsto bicie solo może drogo kosztować, bo potrafią ubić każdego. Gracz który sie na to decyduje kalkuluje sobie ryzyko czy warto (nie trudno się tam wydropić) w zamian za oczekiwaną nagrodę (poszukiwany mats/item). Jeżeli jednak poświęcił sporo czasu na to, aby jego postać odpowiednio urosła, była odpowiednio ubrana i potrafi zlać high bossa solo, dlaczego mu taką możliwość odbierać poprzez nowe ograniczenia ponad już istniejące? Wszak w regulaminie już są określone zasady co do pierwszeństwa bicia określonych bossów przez grupy.
Nadto moim zdaniem system scrolli faworyzuje guildie mające dużo aktywnych członków w grze, gdy respią bossy. Wszyscy wiemy, że guildie między sobą rywalizują i raczej nie ma szans na rozwiązanie typu łączenia sił przy biciu bossa, bo tak jak już pisałem wcześniej - kto w takim przypadku gdy dropnie mats ma go zabrać?

po pierwsze co dzialalo? nic nie dzialalo na suprem od poczatku system stworzony pod GRP byl na sile psuty przez co boss byl wiele razy zmieniany, pozniej wrecz za trudny, a tak jest latwiejszy jak byc powinien i wymaga grp.

I wiecej mozna respnac nawet 3 w taki sposob, nie mniej wystarczy tylko chciec.

Sejanus

• Administrator
  • Hero Member
    • View Profile
    • Legend of mir 3 Dark Side
Moim zdaniem stare bossy nie powinny być ruszane. Przy nowych nowe zasady mogą być, ale ruszać to co już było i działało - po co? Co do zbierania grp z różnych guild aby zlac G/bossa hmmm - przy obecnym systemie (częstotliwości) dropu matsów/itemów z bossów może to spowodować jeszcze większą frustrację niż jest obecnie. W jednej guild przy dropie ludzie się dogadają, ale z kilku - kto ma wziąć drop? A drop z bossow jest naprawdę rzadki. Boję się, że efekt będzie taki, że G albo będą palone, albo spadnie częstotliwość bicia bossów (zlanie drogi na supreme czy eternala zajmuje sporo czasu). Chyba że właśnie o to chodzi, aby wszystko zwolniło, bo wymuszenie dużej grupy na bossa będzie skutkować tym, że w tym czasie nie będą zbierane matsy, lane inne słabsze bossy czy ludzie nie będą expić. No i ten czas.... Tak jak już pisali przedmówcy, większość gra po pracy albo przed pracą (a więc wieczór/wczesny ranek). W rezultacie dany gracz jednego dnia w efekcie niekiedy zleje tylko jednego bossa i nic więcej, bo czas nie pozwoli. A to będzie też skutkować zwolnieniem w zbieraniu FP i ludzie będą mieć naprawdę duzy dylemat... zlac kilka mniejszych bossów i zgarnąć 100-200 fp czy lecieć jednego i zgarnąć 50-60 fp :(

po pierwsze co dzialalo? nic nie dzialalo na suprem od poczatku system stworzony pod GRP byl na sile psuty przez co boss byl wiele razy zmieniany, pozniej wrecz za trudny, a tak jest latwiejszy jak byc powinien i wymaga grp.

Skoro sam twierdzisz i mówisz ze nic nie działało to co zrobiłeś z Bugami które dalej są na tej mapie.
Ostatnio był zgłaszany tobie Bug który został odkryty plus stare bugi dotyczące Guarda i respow na Land zrobiłeś coś z tym ?

Ostanie zgloszenie co do superme sam fakt ze dalej jest złe odstrasza graczy przed wchodzeniem na ta mape

W dalszym ciągu uważam ze SupermeLand/Maze1/Maze2 ma wiele Bugow
1.Na dole mapy na SupermeLand  jest wolna przestrzeń do której może się dostać tylko wiz mogą tam respic moby a nawet Guard.(Axion ostatnio to odkrył)
2.W dalszym ciągu 70% guardow co są bite nie respia na land ,mowa nawet o tym co ma zabezpieczenie ponownego respa
3.Na Maze2 jest jedno pole na które nie da się wejść i żadne wejście tam nie prowadzi

A ty jeszcze chcesz system Scrolli dowalić co całkowicie wkurwi graczy i po co ?

nic nie zrobilem z bugami, poprostu znalazl sie taki Raven co wolal na sile szukac dziury i psuc bossa jak z GRP tam isc, a teraz musisz GRP bo nie respniesz bossa
i dzieki temu moglem dac takiego jak byl na poczatku, pod GRP i nie przesadny.

losowe czasem nie respna temu sa dwa dobrze o tym wiesz i nie 70%... i glowny ma zabezpieczenie, dodatkowy nie. ciagle to wiecej mozliwosci na bossa jak miec 1.

z tym polem ze tylko wiz moze wejsc bardzo dobrze nie zmusza do grp jesli tam respnie na maze boss simple temu nie planuje tego zmieniac jak mowilem.

Sejanus

• Administrator
  • Hero Member
    • View Profile
Być może miałem szczęście, ale na lvl 50+ widziałem już większość bossów (w tym dragona czy sk bądź overa), powyżej 60 lvl miałem przyjemność (co prawda bolesną ale jednak) być już chyba na wszystkich high bossach (w tym supreme czy eternalu, adl, fq, droga na LOD niezapomniana - zresztą nie tylko na niego ;p)  . Nigdy nie usłyszałem że nie mogę gdzieś z grupą iść, wręcz przeciwnie - inni gracze z guild wręcz zachęcali do tego aby się z nimi zabrać, przeprowadzili przez mapy, czyścili drogę, zawsze chętni do pomocy. Zawsze też mówili że idą i kto chciał mógł śmiało dołączyć. Może faktycznie mam tu takie szczęście, że trafiam tylko na życzliwych graczy chętnych do pomocy, ale na tych samolubnych nigdy nie trafiłem
Ale rozwiązanie jakiego problemu? Bo ja tu żadnego nie widzę...

Graczy co nikogo nigdzie nie chca brac, sa samolubni😀

Mir to gra zespolowa taki system wymusza interface miedzy ludzka zapytac kogos zeby poszedl Bo trzeba ci wiecej scrolli.

A jaki problem to rozwiazuje? Problem z dmg bossow nie trzeba dawac mega dmg I mega duzo klonow z mega dmg I leczenie sie zeby GRE zespolowa wymysic, starczy scroll a boss dzieki temu jest latwiejszy I dostepniejszy.

Każdy boss (może z wyjątkiem lolkow, ktore na klacie utrzymają pety z ww) są na początku pod grupę. Dopiero z czasem, gdy rośnie postać, można je lać solo. Trzeba też pamiętać, że przy top bossach często gęsto bicie solo może drogo kosztować, bo potrafią ubić każdego. Gracz który sie na to decyduje kalkuluje sobie ryzyko czy warto (nie trudno się tam wydropić) w zamian za oczekiwaną nagrodę (poszukiwany mats/item). Jeżeli jednak poświęcił sporo czasu na to, aby jego postać odpowiednio urosła, była odpowiednio ubrana i potrafi zlać high bossa solo, dlaczego mu taką możliwość odbierać poprzez nowe ograniczenia ponad już istniejące? Wszak w regulaminie już są określone zasady co do pierwszeństwa bicia określonych bossów przez grupy.
Nadto moim zdaniem system scrolli faworyzuje guildie mające dużo aktywnych członków w grze, gdy respią bossy. Wszyscy wiemy, że guildie między sobą rywalizują i raczej nie ma szans na rozwiązanie typu łączenia sił przy biciu bossa, bo tak jak już pisałem wcześniej - kto w takim przypadku gdy dropnie mats ma go zabrać?

scrolle = zmuszanie do GRP bez nie potrzebnych utrudnien bossa. takze faworyzowanie guild huntow jak najbardziej.

moze nie zmienie tych overow i eternali, ale primitive i supreme zostana ze scrollami.

takze co 2/3 boss bedzie mial teraz scrolle, chociaz niektore wymusza grp.

Cronx

• Jr. Member
  • **
    • View Profile
Hmm jak dobrze rozumiem osłabieles bosa bo teraz może tylko grupa bic czy ty nie widzisz co robisz ?chodzi mi o supreme a jak bila jedna osoba to na siłę go utrudniales ?  Nie mam pytań 😊 nie szukasz opiekunki do dzieci z mira 😛chętnie mogę ich popilnowac żeby im się nie stała krzywda

raven

• Hero Member
    • View Profile
Moim zdaniem stare bossy nie powinny być ruszane. Przy nowych nowe zasady mogą być, ale ruszać to co już było i działało - po co? Co do zbierania grp z różnych guild aby zlac G/bossa hmmm - przy obecnym systemie (częstotliwości) dropu matsów/itemów z bossów może to spowodować jeszcze większą frustrację niż jest obecnie. W jednej guild przy dropie ludzie się dogadają, ale z kilku - kto ma wziąć drop? A drop z bossow jest naprawdę rzadki. Boję się, że efekt będzie taki, że G albo będą palone, albo spadnie częstotliwość bicia bossów (zlanie drogi na supreme czy eternala zajmuje sporo czasu). Chyba że właśnie o to chodzi, aby wszystko zwolniło, bo wymuszenie dużej grupy na bossa będzie skutkować tym, że w tym czasie nie będą zbierane matsy, lane inne słabsze bossy czy ludzie nie będą expić. No i ten czas.... Tak jak już pisali przedmówcy, większość gra po pracy albo przed pracą (a więc wieczór/wczesny ranek). W rezultacie dany gracz jednego dnia w efekcie niekiedy zleje tylko jednego bossa i nic więcej, bo czas nie pozwoli. A to będzie też skutkować zwolnieniem w zbieraniu FP i ludzie będą mieć naprawdę duzy dylemat... zlac kilka mniejszych bossów i zgarnąć 100-200 fp czy lecieć jednego i zgarnąć 50-60 fp :(

Skoro sam twierdzisz i mówisz ze nic nie działało to co zrobiłeś z Bugami które dalej są na tej mapie.
Ostatnio był zgłaszany tobie Bug który został odkryty plus stare bugi dotyczące Guarda i respow na Land zrobiłeś coś z tym ?

Ostanie zgloszenie co do superme sam fakt ze dalej jest złe odstrasza graczy przed wchodzeniem na ta mape

W dalszym ciągu uważam ze SupermeLand/Maze1/Maze2 ma wiele Bugow
1.Na dole mapy na SupermeLand  jest wolna przestrzeń do której może się dostać tylko wiz mogą tam respic moby a nawet Guard.(Axion ostatnio to odkrył)
2.W dalszym ciągu 70% guardow co są bite nie respia na land ,mowa nawet o tym co ma zabezpieczenie ponownego respa
3.Na Maze2 jest jedno pole na które nie da się wejść i żadne wejście tam nie prowadzi

A ty jeszcze chcesz system Scrolli dowalić co całkowicie wkurwi graczy i po co ?

nic nie zrobilem z bugami, poprostu znalazl sie taki Raven co wolal na sile szukac dziury i psuc bossa jak z GRP tam isc, a teraz musisz GRP bo nie respniesz bossa
i dzieki temu moglem dac takiego jak byl na poczatku, pod GRP i nie przesadny.

losowe czasem nie respna temu sa dwa dobrze o tym wiesz i nie 70%... i glowny ma zabezpieczenie, dodatkowy nie. ciagle to wiecej mozliwosci na bossa jak miec 1.

z tym polem ze tylko wiz moze wejsc bardzo dobrze nie zmusza do grp jesli tam respnie na maze boss simple temu nie planuje tego zmieniac jak mowilem.

Jak to na silem ???? zgłaszałem ci co najmniej 10 bugow co do superme np z wejściami miesiąc czekałem aż uwierzysz i łaskawie poprawisz do tego bugi z Guardami to uważasz szukanie czegoś na silem ,zapomniałeś ile dostałeś pm odnoście nie respiacych guardow na Land ? było tego w pizdu był czas ze 4 dni nie respilo nic na land

Husaria

• Hero Member
    • View Profile
"moze nie zmienie tych overow i eternali, ale primitive i supreme zostana ze scrollami."
Po co te głosowanie jak robisz co chcesz ? My tu nie mamy nic do gadania.

Soren

• Sr. Member
    • View Profile
System jest ok, natomiast ograniczyłbym go do tego co jest teraz. Z primitivem i supreme się sprawdziło. Dużą zaletą jest, że możesz zebrać grupę i odpalić bosa wtedy, kiedy każdemu pasuje, a nie wtedy kiedy akurat respi. Na supreme teraz można przynajmniej zabrać niższe lvle :) over i eternal powinien zostać bez zmian.

Sejanus

• Administrator
  • Hero Member
    • View Profile
"moze nie zmienie tych overow i eternali, ale primitive i supreme zostana ze scrollami."
Po co te głosowanie jak robisz co chcesz ? My tu nie mamy nic do gadania.

50% lubi scrolle jak widzisz takze jesli nie widzisz sensu w ankiecie gratuluje logiki

masz 50/50 i rozmowe o 4-5 bossach = 2 scrolle 3 bez logiczne rozwiazanie wg ANKIETY

Husaria

• Hero Member
    • View Profile
Ja widzę 16 - 11 , chyba jestem ślepy albo głupi jeśli to jest 50/50 .
Skoro robisz te scrolle to zrob żeby guardy w normalnych godzina respily np . o 18 i 6 rano , a nie o 10.40 jak wszyscy normalni w pracy są   czy 22.40 jak każdy już w łóżku bo rano wstaję do pracy , chyba że serwer masz dla bezrobotnych , bądź emerytów których tu nie ma

Akrya

• Sr. Member
    • View Profile
W mojej ocenie nie powinno się drastycznie zmieniać tego co było - nie fair w stosunku do graczy którzy biegali te lokacje wcześniej.
Dla nowych bossów koncepcja ze scrollami bardzo fajna, promowanie huntów grupowych jak najbardziej na plus.

Miolnir

• Full Member
    • View Profile
W mojej ocenie nie powinno się drastycznie zmieniać tego co było - nie fair w stosunku do graczy którzy biegali te lokacje wcześniej.
Dla nowych bossów koncepcja ze scrollami bardzo fajna, promowanie huntów grupowych jak najbardziej na plus.

+

raven

• Hero Member
    • View Profile

+
+

Last reboot

Server was rebooted
last time on: 21/08/2025
6:25:51am GMT+1
That is: 21/08/2025
7:25:51 Czasu Polskiego
7:25:51 German Time

Shoutbox

Last 10 Shouts:

raven

August 14, 2025, 08:54:31 PM
tu masz linka do porad graczy jak sobie zrobić VirtualBoxa na którym mir lata jak kokieta

Contur

August 14, 2025, 08:06:56 PM
Hawel nowe windowsy tak dziaƂaja z mirem niestety duzo zabawy jest z nimi ja na 7 lece i tez z poczatku miaƂem problemy. Na forum ludzie dawali porady poszukaj na bank cos znajdziesz:>

Sejanus

August 14, 2025, 06:06:47 PM
Hawel siemka w jaki sposob zacina, zlukaj pomoc technichniczna u Nas.

Na nowszych windowsach trzeba nieraz sie pobawic

Hawel

August 14, 2025, 06:04:34 PM
Siema! Jest mi ktos wstanie pomoc z odpaleniem gry? Wracam do mira po 10 latach i mam problem,  juz przy wyborze postaci zacina sie i wylacza mi gre

Husaria

July 18, 2025, 06:16:38 PM
Wiz/ tao  tao zaczyna się gra fajna na dobrym pecie tak to masakra

Akrya

July 18, 2025, 05:42:29 PM
Wiz

Korian

July 18, 2025, 04:00:20 PM
jeszcze jedno pytanko, a jakich klas brakuje na serwie ?

Akrya

July 18, 2025, 02:54:37 PM
Jak lubisz expić to pół roku i będziesz w topce :)

Show 50 latest

Recent Topics

Donation Offers

Monthly Deals
Each offer can be bought
only twice within time
period of availability!

1st of Aug 2025
until 31st of Aug 2025

August deals are
little special so no GRP donations
this month, also they are not